CFIZIO.RO

Urmare a numeroaselor solicitări ale Federaţiei Române a Asociaţiilor de Fizioterapie adresate Guvernului României, Preşedinţiei şi Ministerului Sănătăţii,de a urgenta procedura necesară constituirii Colegiului Fizioterapeuţilor din România, a venit răspunsul mult aşteptat.

Ministerul Sănătăţii a cerut vineri 4 august 2017 nominalizarea celor 5 reprezentanţi care vor face parte din Comisia Naţională a Colegiului Fizioterapeuţilor din România.

Avem încredere că procesul de constituire a Colegiului nu va mai dura foarte mult.

Vă vom ţine la curent cu următoarele demersuri şi rezultatele obţinute.


Luni 31 iulie 2017, Direcția Generală Învățământ Universitar din cadrul Ministerului Educatiei Nationale a organizat o întâlnire cu reprezentanții instituțiilor de învățământ superior care organizează programe de studii universitare de licență de Kinetoterapie și motricitate specială și Balneofiziokinetoterapie și și recuperare.

Subiectul dezbaterii a fost clarificarea aspectelor privind întocmirea normelor metodologice de aplicare a legii 229/2016 și obținerea unui acordul mutual referitor la schimbarea domeniului de studii, adoptarea unui singur titlu profesional și a unei programe unitare, aliniată cerințelor europene.

Adoptarea unei astfel de curricule va oferi beneficii atât viitorilor absolvenți, care vor avea competențele necesare furnizării serviciilor de înaltă calitate, cât și pacienților, prin asigurarea securității acestora.

Așteptăm cu interes decizia instituțiilor de învățământ superior care organizează programe de studii universitare de licență de Kinetoterapie și motricitate specială și Balneofiziokinetoterapie și și recuperare.