• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

Masă rotundă: Realitățile și provocările fizioterapiei în România

Cu ocazia celui de-al XI-lea Congres Naţional de Fizioterapie cu participare internațională, care se va desfăşura în perioada 7-8 octombrie 2016, la Hotel Novotel, Bucureşti, Federația Română a Asociațiilor de Fizioterapie organizează o masă rotundă pentru care accesul le este permis tuturor participanţilor înscrişi la Congres. Îi invităm cu drag să vină pe toţi cei care fac demersuri pentru reglementarea profesiei de fizioterapeut, cei care vor să îşi exprime nemulțumirea față de situația actuală a profesiei în România şi care au nevoie de un răspuns în ceea ce privește posibilitatea rezolvării problemelor cu care se confruntă.   

 

Ca reprezentant al kinetoterapeuților, prof. CFM, fiziokinetoterapeuților și balneofiziokinetoterapeuților români, FRAF este direct interesată și implicată în răspândirea și promovarea bunelor practici în domeniul fizioterapiei, precum și în conștientizarea rolului pe care aceștia îl au în furnizarea serviciilor de îngrijire a sănătății populației.

În acest context, propunem o dezbatere cu tema Realitățile și provocările fizioterapiei în România și necesitatea reglementării profesiei”, la care sunt invitați decanii Facultăților de Medicină și Educație Fizică și Sport, reprezentanții Ministerului Sănătății, Ministerului Educației Naționale, Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, Comisiei pentru Sănătate și Familie, Camera Deputaților, precum și reprezentanții WCPT-ER.

 

Subiectele propuse spre dezbatere sunt:

  1. Dificultăți în obținerea autorizației de liberă practică;

  2. Discriminări privind angajarea absolvenților în sistemul de sănătate public și privat;

  3. Obstacole în înființarea cabinetelor de liberă practică;

  4. Dificultăți în susținerea examenului pentru obținerea gradului profesional principal/specialist;

  5. Modalități concrete de soluționare privind implementarea unui singur titlu profesional, a unei curricule universitare comune și a unui domeniu unic de pregătire.  

 

Masa rotundă este programată vineri, 7 octombrie 2016, între orele 09.00 și 11.00, imediat dupa ceremonia de deschidere a Congresului. Trebuie doar să vă înscrieți la Congres și veți avea oportunitatea să vă întâlniți cu cei care sunt abilitați să vă răspundă!